Medische Fitness


Medische fitness is een vorm van lichaamsbeweging en fysieke activiteit die wordt begeleid door professionals in de gezondheidszorg, zoals Medische Personal trainer, fysiotherapeut en onze 4xT therapeut. Het richt zich specifiek op individuen met medische aandoeningen, chronische ziekten, verwondingen of beperkingen, en heeft tot doel de gezondheid en het welzijn te verbeteren en de symptomen te verminderen.

Medische fitnessprogramma's zijn op maat gemaakt voor de behoeften en mogelijkheden van de deelnemer en houden rekening met hun medische geschiedenis, symptomen en beperkingen. Dit kan onder meer omvatten:

  1. Evaluatie: De eerste stap in medische fitness is een grondige evaluatie van de gezondheidstoestand van de persoon, inclusief medische geschiedenis, lichamelijk onderzoek en functionele tests.

  2. Doelstellingen: Gebaseerd op de evaluatie worden specifieke doelen vastgesteld voor de deelnemer. Dit kunnen doelen zijn zoals pijnvermindering, verbeterde mobiliteit, gewichtsbeheersing of algemene fitheid.

  3. Oefeningen: Het programma omvat oefeningen en activiteiten die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de deelnemer. Dit kan onder andere krachttraining, aerobics, flexibiliteitsoefeningen en evenwichtstraining omvatten.

  4. Begeleiding: De deelnemers worden begeleid en gemonitord door gekwalificeerde professionals, die ervoor zorgen dat de oefeningen veilig en effectief worden uitgevoerd.

  5. Voortdurende evaluatie: Tijdens het programma worden de vorderingen van de deelnemer geëvalueerd en indien nodig bijgesteld om ervoor te zorgen dat de doelen worden bereikt.

Medische fitness kan nuttig zijn voor mensen met diverse aandoeningen, zoals hartziekten, diabetes, obesitas, chronische pijn, gewrichtsaandoeningen, en meer. Het is bedoeld om de algehele gezondheid en de kwaliteit van leven te verbeteren en kan een belangrijk onderdeel zijn van revalidatie na een operatie of blessure.

Het is belangrijk om te benadrukken dat medische fitnessprogramma's individueel worden aangepast en dat de begeleiding en monitoring door gekwalificeerde professionals essentieel zijn om ervoor te zorgen dat de oefeningen veilig en doeltreffend zijn, met name voor mensen met medische aandoeningen. 

 

De groepen bestaan uit max 10 personen.

Maandag: 11.00-12.00 uur, 18.30-19.30 uur

Dinsdag: 16:30-17.30 uur, 17:30-18.30 uur, 18:30-19.30 uur 

Donderdag:  9:00-10:00 uur

Vrijdag: 9:00-10:00 uur 

 

Bij aanmelden Medische Fitness ga je akkoord met de algemene voorwaarden.